Welkom bij Stichting De Locomotor Welkom op de officiele homepage van Stichting De Locomotor

Welkom op de site van Stichting De Locomotor. Wij willen u via deze website op de hoogte houden van alles wat te maken heeft met de diverse uitvoeringen van de Oersik en de Sik.

De Stichting werd op 15 januari 2002 opgericht door en natuurlijk voor liefhebbers van deze prachtige historische machientjes. Door het laten zien van verschillende aspecten van deze Locomotoren proberen wij een stukje Spoorhistorie van o.a. Werkspoor te presenteren aan het publiek.
Ook willen wij al de liefhebbers bij elkaar brengen om zoveel mogelijk kennis etc. te bundelen en te bewaren voor de toekomst.Locomotor 252 met een bollenwagen type Ucs-y te Amersfoort, 14-1-2005. Foto: Nico Lollinga


We zijn nu eigenaar van een Oersik, twee kraansikken en vier sikken. Ook zijn we in het bezit van een drie gesloten goederenwagons, een goederentrein bagagewagen ofwel een Dg, een verblijfswagon, een platte wagen en een bollenwagen.
Meer informatie kunt u op de website terugvinden.


Locomotor 252 rangeert met twee rijtuigen van Herik Rail te Amersfoort, 28-1-2005. Foto: Bert Peihak


Dutch Railway Webring

Als vrijwilliger of
als donateur aanmelden.Voor de laatste nieuws en update wijzigingen, klik dan hier.Hier kunt u zien op welke evenementen wij aanwezig zullen zijn. klik hier voor het evenementenoverzicht.Er zijn sinds het begin van de bouw diverse uitvoeringen van de locomotoren gemaakt. Voor een overzicht klikt u hier.Natuurlijk zijn er ook foto's te zien van de locomotoren. Om ze te bekijken klik dan hier.Hier kunt u lezen wat de Stichting zoal zoekt. Misschien heeft u wel iets dat wij kunnen gebruiken.
Klik voor meer hier.Een woord van dank zijn wij verschuldigd aan de volgende bedrijven-/personen. Klik hier voor de overzicht.Hebt u vragen, opmerkingen of u wilt gewoon kontakt opnemen met ons, klik hier voor de email- en adresgegevens.De locomotoren zijn ook in model te verkrijgen. Klik hier voor een overzicht van de modellen.